• English
  • Nederlands
Background Image

Amsterdam Historical Tram

Amsterdam Historical Tram

Amsterdam Historical Tram Amsterdam Welcoem

Deze zomer is Amsterdam een uniek product rijker geworden. De Amsterdam Historical Tram waarin Willem je eventjes mee terug in de tijd neemt.
De tijd waarin paard en wagen nog deel uit maakte van het gebruikelijke beeld van de Amsterdamse straten, waar kooplieden hun verse groeten en fruit aan het verhandelen waren en ook de tijd waarin er nog maar weinig toerisme was in Amsterdam.
Het is haast niet voor te stellen he?
Na een ritje in de Amsterdam Historical Tram wordt het beeld van toen steeds duidelijker.

De eerste en tevens laatste keer dat de Olympische spelen werden gehouden in Amsterdam was in het jaar 1928, ruim 2.000 atleten uit 46 verschillende landen namen hieraan deel. Maar, hoe kwamen deze sporters nou allemaal vanuit de binnenstad in het verre Amsterdam Zuid? Dat ging per elektrische tram, hiervoor is ook tram Willem gebouwd. Willem is de tram die jou tijdens een ritje in de Amsterdam Historical Tram mee zal nemen door de mooiste straten van Amsterdam. In de tram zal Willem je alles vertellen over wat hij gezien heeft in de tijd dat hij nog dagelijks zijn ritjes mocht maken. Helaas heeft Willem nooit de kans gehad om de sporters naar het Olympisch gebied te vervoeren, de tram was vertraagd en was een jaar na de Olympische spelen pas helemaal klaar voor gebruik…

 

Tijdens een rit met Willem zul je in het Olympisch gebied gaan genieten van een heerlijke Hollandse proeverij in het Amsterdamse Proeflokaal. De proeverij bestaat uit drie onderdelen, maar wat het precies is, dat houd ik nog even geheim! Na de proeverij rij je terug over de mooiste grachten van Amsterdam, Houd je camera dus bij de hand en laat je nog even meeslepen terug in de tijd.

Amsterdam Historical Tram ride sightseeing and tasting amsterdamse proeflokaal

Maar nu, in 2018 is Willem weer uit de remise gehaald om iedere zaterdag en zondag iedereen zijn stad te laten zien!
Op misschien wel het meest bekende plekje van de stad, de Dam zal de Amsterdam Historical Tram 5x vertrekken.
Wees snel, er zijn maar een beperkt aantal plekken per rit beschikbaar!

 

Boek je tickets hier!

 

No Comments

Post a Comment